Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Klawiatura] Razer Blackwidow vs Razer Anansi

MrBananovy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , przez długi okres szukam nowej klawiatury (bardziej gamingowej) i zastanawiam się którą wybrać.
Do gustu przypadły mi dwie klawiatury [Razer Blackwidow vs Razer Anansi] Ta pierwsza ma klawisze mechaniczne a druga nie.
Tak samo , ta pierwsza klawiatura ma bardzo dużo odmian (ultimate,stealth,tournament)

Mam kilka pytań , ponieważ nie moge znaleść odpowiedzi w google .
-Czy przyciski mechaniczne są dużo lepsza od zwykłej ? Czy jest widoczna różnica i lepiej sie na niej pisze/gra ?
-Czym się różnią te obydwie klawiatury oraz te wersje pierwszej ?
-Te klawiatury mają już ponad 3 lata , nadal są takie dobre ? Czy są może jakieś fajne nowsze gaimingowe podobne (max 400zł) ?

Może ktoś posiada owe klawiatury , i podzieli się doświadczeniami ? Byłbym wdzięczny , nie znalazłem innego forum gdzie mógłbym o to zapytać
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

@Nie wiedziałem jaki dział , a pisze tutaj ponieważ kupuje głównie ją do LoL'a :]

1e448722.png

Opublikowano

Pasuję bardziej pod dział Komputery ale skoro piszesz że pod Lola :P

1) To zależy od przyzwyczajenia, nic więcej. (Niby jest "szybsza reakcja")

2) Anansi ma 5 klawiszy pod spacją które da się podbindować, przydatne (miałem okazje korzystać z Anansi)

3) Są b.dobre nie zamieniłbym Anansi na inną

Stealth:

Brak kolorowych diod i klawisze chodzą ciszej

W Ultimate możesz podświetlać sobie klawisze które chcesz

Tournament nie ma klawiszy numerycznych i ma jakieś "specjalne" przyciski

Ogólnie z własnego doświadczenia wybrałbym Anansi, BlackWidow to klawiatury "dla bajeru".

Opublikowano

Czyli do 400zł z tych blackwidow jest ta tournament tylko że ona nie ma ani podświetlenia anie bocznych dodatkowych przycisków ?

Anansi ma podświetlenie 16m kolorów , Klawisze makro , dod.klawisze (pod spacja i po boku) wręcz OP

No tylko zastanawiam się czy nie były by fajne te klawisze mechaniczne :/

Będe mógł zrobić sobie w tej Anansi że jak nacisne np.CTRL to będzie działać jako 4+CTRL ? Albo ustawić sobie np itemy z lola te które moge użyć ?

1e448722.png

Opublikowano

Tak, itemki aktywne będziesz mógł podbindować pod te klawisze pod spacją czy inne.

Nie rozumiem pierwszej części zdania, na co Ci Ctrl jako 4+Ctrl?

Klawisze mechaniczne nic nie dają... niby chodzą szybciej i mają szybszą reakcje ale to bullshit!

Gdyby chcieli to i w Anansie wpakowaliby mechaniczne.... Anansia jest lepsza a BlackWidow ma mechaniczne tylko żeby się sprzedawały bo nie mają nic innego do zaoferowania :F

Opublikowano

To inaczej . Chce sobie dać na przycisk (X) bind (CTRL+4)to jest śmiech w lolu , i jak nacisne X to będzie sie moja postać smiała.

To samo chyba moge zrobic w lolu xD ale ok , mniejsza.

A polecasz może jakieś inne gaming'owe klawiatury ?

1e448722.png

Opublikowano

Odrazera już wszystkie przeanalizowałem i mi tylko te dwie pasowały. Mogła by być ta z ekranem ale za droga :D

Więc obojętnie , byle by dod.przyciski i programowanie klawiszy , podświetlana , do 400zł.

1e448722.png

Opublikowano

Jako że mam pewne "wtyki" to miałem przyjemność z Razer Lycosa, dosłownie 1 dzień ale miałem :P Kumpel zakupił ową i jest zadowolony

http://www.razerzone.com/gaming-keyboards-keypads/razer-lycosa

Stery w których masz własne makro, nawet na W możesz ustawić K etc.

Fajne, niebieskie diody

Ten ekran <3

Każdy klawisz możesz sobie dostosować, masz pełnie władzy.

Niestety brak dodatkowych klawiszy

Jest jeszcze Logitech g110, miałem zamiar to kupić ale odstawiłem.

2 kolory, czerwony i niebieski

Każdy klawisz możesz zaprogramować

12 dodatkowych klawiszy po lewej stronie i kilka na górze.

B.fajna rolka od głośności po prawej na górze. To jest spory atut tej klawiatury.

Opublikowano

Nie ma sensu brać Razera, za 150 zł masz świetnego Sidewinder'a X4, też masz makro etc.

Mam i polecam, jeśli pasuje Ci czerwone podświetlenie.

Opublikowano

Oczaje tą z microsoftu , i zaraz napisze . Jak wybiore.tą to nad myszka sie zastanowimy xD . Cudne jest to ze zamiast walic komba to.mozna nacisnac 1 przycisk .

1e448722.png

Opublikowano

Możesz kupić tą od Microsoftu + myszkę, polecam Naga Hex (mam ową zwykłą wersje ale link do wersji Lol'a, lekko "zużytą" już ale chodzić, chodzi :P)

http://www.razerzone.com/licensed-and-team-peripherals/league-of-legends-razer-naga-hex/

Tak tak, jestem strasznym fanboyem Razera... (i Fnatic)

Mechaniczne przyciski, aż 6 czyli możesz ustawić sobie wszystkie 4 skille w lolu + 2 aktywne itemki.

Opublikowano

Nie podoba mi sie jedna rzecz - sposob przypisywania i dzialania makr. O ile to pierwsze mozna zniesc, aczkolwiek obsluga nie jest tak przyjemna jak w sterownikach Logitecha, to same makra moglyby byc zdecydowanie lepsze. Dlaczego? Otoz ciagle przytrzymanie klawisza F1 powoduje inkantacje czaru (np. w grze pokroju WoW). To znaczy, ze wciskamy raz klawisz, a czar wywoluje sie co chwile. Po przypisaniu makra pod S1 (kombinacja Ctrl + F1) i jego wcisnieciu powoduje wywolanie sie akcji tylko raz. W opcjach IntelliType Pro jest opcja zapetlenia makra (repeat macro). Dziala to jednak w sposob taki, ze po wcisnieciu hotkey'a S1 akcja sie bedzie powtarzac dopoki nie nacisniemu ponownie S1, by to wylaczyc. Wg mnie jest to dosyc nieudany pomysl, powinna byc takze opcja zapetlenia czynnosci po 1 wcisnieciu klawisza. W niektorych grach jest to bardzo niewygodne.

To jest prawda ? Jesli tak to lipa bedzie mi bralo po 5 potów w lolu , znalazlem ten komentarz

1e448722.png

Opublikowano

Mój błąd , nie doczytałem.Okej, klawiaturka microsoftu wydaje sie być super za tą cene , to teraz myszka , jako iż klawia kosztuje 200 a mialem 400 to mam 200 na myche a naga kosztuje 250 pech xD

Fk...double post...sorry.

1e448722.png

Opublikowano

Łooo dzięcki za to że wyszukałeś mi , za taką cene , leczy zastanowie sie na tą myszką.

Chyba wole myszke Deathadder , teraz jest wersja 2013 i masz tam 6400dpi i sensor 4G a w tej nie ma , dodatkowo masz tam 2 programowaln przyciski , które mi wystarcza np na summoner spelle albo poty ;D

1e448722.png

Opublikowano

Zdecydowanie lepszy jest deathadd.

Możesz ew. zastanowić się nad Razer Taipan. (tylko ze kosztuje 300 zł)

Mój kolega używa jej do COD i sobie chwali , więc chyba naprawdę dobra jest. (tym bardziej jak ogarniasz lh to możesz pokokśić :P)

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...